G-1J6G3KC4PH Συνέντευξη Μανώλη Πράσινου – 26 χρόνια στις υπηρεσίες του ΑΟ Κορυδαλλός – Α.Ο. Κορυδαλλός

Συνέντευξη Μανώλη Πράσινου – 26 χρόνια στις υπηρεσίες του ΑΟ Κορυδαλλός

/, Ανδρικό, Σύλογος/Συνέντευξη Μανώλη Πράσινου – 26 χρόνια στις υπηρεσίες του ΑΟ Κορυδαλλός

Συνέντευξη Μανώλη Πράσινου – 26 χρόνια στις υπηρεσίες του ΑΟ Κορυδαλλός

Ήταν ποδοσφαιριστής από το 1988 μέχρι το 2003,τελευταίο του παιχνίδι σαν ποδοσφαιριστής ήταν στις 18/5/2003 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Καμινίων στον Κορυδαλλό. Ήταν προπονητής στον ΑΟ Κορυδαλλό από την 1/72003 μέχρι 23/2/2009 και είναι ξανά προπονητής από 3/2/2014 μέχρι……. Πρώτο του επίσημο παιχνίδι σαν προπονητής ήταν για το κύπελλο στις 7/9/2003 στον Κορυδαλλό με αντίπαλο τον Ηρακλή Νικαίας. Για το πρωτάθλημα έχει κάτσει στον πάγκο του Κορυδαλλού σε 133 αγώνες με 58 νίκες 31 ισοπαλίες και 44 ήττες με τέρματα 207 υπέρ και 179 κατά. Για το κύπελλο έκατσε στον πάγκο σε 9 αγώνες με 3 προκρίσεις στον επόμενο γύρο.

Μανώλη πως νοιώθεις που ξανακάνεις την προετοιμασία της ομάδας στη δεύτερη στην ουσία θητεία σου μετά από 5 χρόνια;

“Είμαι ενθουσιασμένος για την καινούργια αρχή που κάνω στην ομάδα σαν πρώτος προπονητής μετά από 5 χρόνια απουσίας. Οι εμπειρίες που απέκτησα δουλεύοντας σε ομάδες όλων των κατηγοριών του Πειραιά αλλά και στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΔΑ σίγουρα με έκαναν καλύτερο και έτοιμο να αντιμετωπίσω την πρόκληση της δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής ομάδας με την δική μου ποδοσφαιρική φιλοσοφία.

Η μέχρι τώρα συνεργασία σου με τον Λευτέρη Φελλά πως είναι;

Είμαστε τυχεροί που έχουμε στις τάξεις μας έναν προπονητή-δάσκαλο σαν τον Λευτέρη Φελλά και για μένα είναι ιδιαίτερη ικανοποίηση που κατάφερα να τον πείσω να έρθει στον Α.Ο Κορυδαλλό. Είναι απολαυστικό να συνεργάζομαι με μία ‘αλεπού των γηπέδων’ όπως τον λέω αφού οι ιδέες και απόψεις μας για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ταιριάζουν απόλυτα.

Τι φιλοδοξίες έχεις για την ομάδα;

Αισθάνομαι πως έχω αφήσει στην μέση ένα πλάνο από την προηγούμενη θητεία μου στην ομάδα και αυτό ήταν με τον Αείμνηστο Πρόεδρο και ποδοσφαιρικό μου Πατέρα τον Γιάννη Σταματάκη. Ένας άνθρωπος που με γαλούχησε με την ιδέα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και όνειρο του ήταν αυτή η ομάδα να πρωταγωνιστεί στην Ά κατηγορία με ποδοσφαιριστές παιδιά από τις ακαδημίες μας.Είμαστε πολύ κοντά κατά το ήμισυ αφού το 60% του ρόστερ αποτελείται με παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας.

Είσαι ικανοποιημένος από την μετεγγραφική ενίσχυση της ομάδας;

Η διοίκηση αλλά και ο πρόεδρος κ. Γιάννης Αγιουτάντης με προσωπικές ενέργειες κατάφερε και υλοποίησε έναν προγραμματισμό μετεγγραφών που ξεκίνησε με το τέλος της προηγούμενης σεζόν.Θεωρώ πως κινηθήκαμε αποφασιστικά και ενισχυθήκαμε σε θέσεις που είχε ανάγκη η ομάδα αλλά κυρίως με ποδοσφαιριστές που ταιριάζουν στην φιλοσοφία και τις αρχές μας οπότε είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Που βλέπεις να υστερεί και που να υπερτερεί φέτος η ομάδα;

Ξέρω τις αδυναμίες μας από την περσινή χρονιά και αυτές ήταν κυρίως στην αμυντική λειτουργία αλλά και στην αγωνιστική τακτική θέματα που θα δουλέψουμε πολύ στις προπονήσεις μας με σκοπό την βελτίωση. Στα συν είναι η πολύ καλή τεχνική κατάρτιση αρκετών παικτών και σίγουρα θα προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να έχουμε εμείς τον έλεγχο και τον ρυθμό του αγώνα σε έναν καθαρά ενεργητικό ρόλο.

Ποια είναι η αγωνιστική φιλοσοφία σου για φέτος στο πρωτάθλημα;

Με τις απαραίτητες προσθήκες που έγιναν αλλά και την διατήρηση ενός πολύ καλού κορμού η ομάδα απέκτησε δύναμη στον άξονα και στο μυαλό μου έχω κάποια συστήματα που μετά από συζήτηση και προπόνηση με τους παίκτες μου θα καταλήξω στον αγωνιστικό σχεδιασμό.Είναι νωρίς να πούμε πως θα  παραταχθούμε με ένα σύστημα ανάπτυξης 4-1-3-2 ή 4-5-1 αλλά ο αγωνιστικός προσανατολισμός μας θα είναι η συνοχή σε όλες τις γραμμές η πίεση στον αντίπαλο με πολλά τρεξίματα και ξεκάθαροι ρόλοι για τον καθένα μέσα στο παιχνίδι με επιθυμητό αποτέλεσμα την καλή κυκλοφορία και δημιουργία αρκετών φάσεων κατά μήκος και πλάτος του γηπέδου.

Ο στόχος της ομάδας για φέτος;

Να πρωταγωνιστήσουμε στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

Η ομάδα πέρασε στα πέναλντι την Αναγέννηση Μοσχάτου είσαι ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών;

Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και παρ’ όλα αυτά πήγαμε στα αποδυτήρια με ένα γκολ πίσω από μία μόνο φάση του αντιπάλου. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα για μας, καθώς έπρεπε να γυρίσουμε το παιχνίδι, πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι, δίκαια ισοφαρίσαμε και τελικά προκριθήκαμε στα πέναλντι.

Με την διοίκηση γενικά είσαι ευχαριστημένος όσον αφορά την οργάνωση της ομάδας καθώς είσαι και τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών;

Εδώ και μία εξαετία περίπου που ξεκινήσαμε τις ακαδημίες του Α.Ο Κορυδαλλός έχω την χαρά να συνεργάζομαι με ανθρώπους που είναι πατεράδες των μικρών ποδοσφαιριστών μας και εργάζονται καθημερινά για την καλή λειτουργία του σωματείου.Κάθε χρόνο κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και με την βοήθεια των υπευθύνων κ.Κουλουμπαρίτση Νίκο, Βιθυνό Δημήτρη και Τομάζο Κώστα έχουμε φτάσει με έναν αριθμό 160 παιδιών σε ένα επίπεδο πολύ ικανοποιητικό για τα ερασιτεχνικά δεδομένα με γιατρό σε όλες τις προπονήσεις και μόνο διπλωματούχους προπονητές που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο.Έχουμε νέα γραφεία και αποδυτήρια και πολύ όρεξη να μεγαλώσουμε όσο γίνεται περισσότερο το όνομα της ομάδας.Ο Α.Ο Κορυδαλλός είναι μια ομάδα μια οικογένεια και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία.

Πως αξιολογείς τις κινήσεις της επιτροπής των ακαδημιών της ΕΠΣΠ για τα πρωταθλήματα που διοργάνωσε πέρσι;

Φέτος διοργανώθηκε ένα πρωτάθλημα εφήβων και παίδων με πολλή προσοχή και κυρίως με αρκετούς αγώνες κάτι που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.Η επιτροπή υποδομών της ένωσης με ανθρώπους που γνωρίζουν τα προβλήματα των τμημάτων δείχνουν να έχουν ιδέες που θα βοηθήσουν να βελτιωθεί η ποιότητα και φυσικά να αξιοποιηθούν τα ταλέντα του Πειραιά.
Συμφωνείς με τον διαχωρισμό σε δύο ομίλους όσο αφορά για τα πρωταθλήματα των ακαδημιών της ΕΠΣΠ σε Α’ και Β’ κατηγορία;

Συμφωνώ και πιστεύω πως είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρχει ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα και να υποχρεωθούν οι ομάδες να ρίξουν βάρος στις ακαδημίες τους.
Βλέπεις το Πειραϊκό ποδόσφαιρο να έχει κάνει εμπρός βήματα ή πίσω;

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης που έχει χτυπήσει την χώρα μας με αποτέλεσμα να μην συντηρούνται σωστά οι ελάχιστες αθλητικές εγκαταστάσεις και πόσο μάλλον να μην δημιουργούνται νέες οι ομάδες συνωστίζονται σε αυτές και δεν υπάρχει ο χώρος και ο χρόνος για ανάπτυξη.Δεν μπορώ να πω πως κάνουμε βήματα πίσω γιατί είμαι από την φύση μου αισιόδοξος αλλά προς το παρόν έχουμε μείνει στάσιμοι παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες της εκάστοτε διοίκησης της ΕΠΣΠ.Ελπίζω και εύχομαι η Πολιτεία να δείξει κάποια στιγμή την απαιτούμενη προσοχή στα ερασιτεχνικά σωματεία και να αναβαθμιστεί ο αθλητισμός για το καλό της νεολαίας μας που το έχει τόσο ανάγκη.

Τι δεν ξέρουμε για τον Μανώλη Πράσινο ως προσωπικότητα πέρα από την ιδιότητα του προπονητή.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Κορυδαλλό σε μια πόλη που δεν την αλλάζω με καμιά άλλη.Εργάζομαι ως υποδιευθυντής σε κεντρική αποθήκη γνωστής εταιρίας σούπερ μάρκετ. Τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο προσπαθώ να τον περνάω με την υπομονετική γυναίκα μου Εύη και την υπέροχη κόρη μου.Είμαι γενικά ήρεμος και πράος χαρακτήρας ( εκτός γηπέδων )προσπαθώ να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία μας και αυτό οφείλεται στην οικογενειακή μου γαλήνη αλλά και στην ανατροφή της αγαπημένης μου μητέρας Ειρήνης.

Μανώλη σ’ ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη που έδωσες και εύχομαι ότι καλύτερο για σένα και την οικογένεια σου.

By | 2014-09-21T10:26:52+03:00 21 Σεπτεμβρίου, 2014|Ανακοινώσεις, Ανδρικό, Σύλογος|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.